Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen 050 - 501 55 00

Uw kat bij de dierenarts

Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten een stressvolle gebeurtenis. Na de reis in het mandje komt uw kat terecht in een omgeving met vreemde geuren, geluiden en andere dieren. Om dit bezoek voor uw kat wat aangenamer en 'kat-vriendelijker' te maken hebben wij verschillende maatregelen getroffen.

Stress verminderen bij uw kat tijdens het bezoek

U kunt uw kattenmandje in de wachtkamer hoog neerzetten, zodat uw kat meer overzicht heeft. Een kleed om het mandje geeft ook minder stress. In de wachtkamer maken we gebruik van Feliway, dit is een verdamper die feromonen uitstoot. Hierdoor zal uw kat het gevoel krijgen van een vertrouwde en veilige omgeving.

Onze praktijkfilosofie is: eerst een diagnose, dan behandelen. Door middel van de uitgebreide mogelijkheden in onze beide klinieken biedt DC Hopmans u de beste zorg van kitten tot senior.

U kunt bij ons onder andere terecht voor:

Herintroductie kat na een dierenarts bezoek

Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten geen leuke activiteit. Katten houden er niet van als ze uit hun dagelijkse patroon worden gehaald, ze ervaren veel stress van de autorit, wachten in de wachtkamer en onderzoeken.
Soms, als een kat weer thuiskomt van een dierenartsbezoek, wordt hij niet warm welkom geheten door zijn kattenhuisgenoot. Herkent u het ook wel dat ze dan naar elkaar gaan blazen of boos doen? Dit is heel jammer omdat dit stress oplevert voor beide katten en de onderlinge band kan verstoren.

Katten communiceren onder andere via geuren. Een kat die bij de dierenarts is geweest ruikt ineens heel anders. Ook kan de kat die bij de dierenarts is geweest er anders uitzien. Soms wordt er wat geschoren, zit er iets in het verband of draagt de kat een kapje. De thuisblijver kan, doordat hij de geur of de kat niet herkent, schrikken en boos worden. Als de katten heftig op elkaar reageren is het niet verstandig om ze het uit te laten vechten, ze kunnen beter uit elkaar worden gehaald. Het is dan aan te bevelen om ze minimaal één dag apart te houden.

Voorkomen is beter dan genezen.
Als een kat weer thuiskomt van een dierenarts bezoek laat ze dan altijd eerst even apart zitten. Dan kan de kat die bij de dierenarts is geweest bijkomen en weer zijn eigen geurtje terug krijgen. Eventueel kunt u een kleedje uit het huis bij de kat plaatsen zodat de die weer sneller zijn normale geur terug krijgt. Als de katten dan een tijd apart hebben gezeten kunnen ze voorzichtig weer bij elkaar gelaten worden.

 

Kat in de kliniek

 

Online afspraak maken

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01