Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen 050 - 501 55 00

Vaccinaties

 

Het is noodzakelijk om pups voor het eerst in te enten op een leeftijd van 6 weken. Dit moet herhaald worden op 9 en 12 weken leeftijd. Vaccinaties beschermen uw hond tegen diverse besmettelijke ziekten zoals Hondenziekte, Parvo, Hondsdolheid (Rabies), HCC, ziekte van Weil en Besmettelijke Hondenhoest (Kennelhoest). Onze dierenartsen informeren u graag over het beste entingsschema voor uw hond.

Jaarlijkse vaccinatie

Elk vaccin heeft een beperkte werkingsduur. Om het afweersysteem op peil te houden is het belangrijk de vaccinaties geregeld te herhalen. Wij combineren de jaarlijkse vaccinatie met een gezondheidscheck. Zo kunnen we eventuele problemen bij uw hond vroegtijdig opsporen en behandelen. Uw hond hoeft overigens niet elk jaar alle vaccinaties te krijgen. Vaccins hebben een verschillende werkingsduur. De vaccins die we geven tegen Hondenziekte, HCC, Hondsdolheid en Parvo werken drie jaar. De vaccins tegen de ziekte van Weil en Besmettelijke Hondenhoest werken 1 jaar.   
Het Kennelhoestvaccin geven we via de neus. Dit vaccin beschermt tegen het para-influenza-virus en de bordetella bacterie.

Tevens bieden wij de vaccicheck aan. Wilt u graag meer informatie over de vaccicheck, wij informeren u graag!

Naar het buitenland

Wilt u uw hond meenemen naar het buitenland?
Hou er dan rekening mee dat daar regels voor gelden!

  • Uw hond moet gechipt zijn
  • Uw hond moet minimaal drie weken voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës)
  • U moet een EU-paspoort voor uw hond hebben waarin de verplichte inentingen genoteerd staan 

 

vaccinaties hond

 

 

Online afspraak maken

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01