Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen Inloggen 050 - 501 55 00

Wat een pech, poes

Minoes kwam 2 maanden geleden voor het eerst bij ons in de praktijk. Ze had een deur op haar achterpootje gekregen. Daar bleek het pootje helaas niet heel goed tegen bestand: hij was in meerdere stukken gebroken. Met een operatie zijn de grootste botstukken op z’n plek gezet. Een spalk is aangebracht om het pootje verder te ondersteunen.

Zo’n spalkverband moet regelmatig gewisseld worden. Een maand na de operatie waren er al redelijk wat spalkwissels geweest. Helaas ging het niet zo goed. Het pootje was wel stabiel, maar er waren wonden ontstaan op de huid en deze werden groter. Alles werd in de strijd gegooid: speciale verbanden, regelmatige wissels, maar dat mocht niet baten. Er was een infectie in gekomen die wij niet meer konden stoppen. Bijna 1,5 maand na de operatie moest besloten worden om het pootje te amputeren.

Sindsdien is ze enorm opgeknapt! Ze heeft geen last meer, de wond van de 2e operatie is mooi genezen en 3 weken na de operatie lag ze buiten in de tuin te ontspannen. En haar balans? Die had ze toen ook al aardig onder controle! Arme Minoes had 2x pech, maar vanaf nu lacht het leven haar weer tegemoet.

Wat een pech, poes!

Geplaatst op 1 juni 2018

Meer Nieuws

30 jan
Maand van het gebit

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01