Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen Inloggen 050 - 501 55 00

Twirre weer op zijn pootjes terecht

Twirre is pas 6,5 jaar oud en hij leek wat last te hebben van een 'winterdipje'. Hij was wat sloom, wilde niet spelen en lag alleen maar in de mand.
Bij de dierenarts werd gevonden dat hij wat gevoelige heupen en lage rug had. Verder ging het goed met Twirre. Hij mocht met wat pijnstilling en rust naar huis.
Waar de pijnstilling (en ontstekingsremmer) verlichting had moeten geven, ging Twirre alleen maar achteruit. Een paar dagen later was hij de controle over zijn achterpootjes aan het verliezen en hij liep alsof hij dronken was. De dierenarts verdacht hem van een hernia en verwees hem voor een MRI. Op een MRI kun je het ruggenmerg goed beoordelen en kan de locatie van een eventuele hernia bepaald worden. De dierenarts van Twirre bleek gelijk te hebben: het was een hernia.

Er zijn verschillende 'gradaties' van een hernia. De meest milde vormen hoeven niet geopereerd te worden en worden vaak behandeld met pijnstillende ontstekingsremmers. Maar omdat Twirre niet alleen de controle maar ook de kracht over zijn achterpootjes kwijt was en hij alleen maar achteruit ging, moest hij wel geopereerd worden.

Voor die operatie kwam hij naar onze praktijk. Er is een propje uit het wervelkanaal van de rug verwijderd. Hierdoor hebben de zenuwen die daar doorheen lopen weer ruimte gekregen. De eerste paar dagen is hij bij ons gebleven voor een pijnstillend infuus en omdat hij nog niet zelf kon plassen. Na 2 dagen heeft hij zelf geplast en mocht hij naar huis. En paar weken geleden is hij bij ons geweest voor controle. De eerste weken moest hij flink revalideren, maar met behulp van fysiotherapie gaat het gelukkig al stukken beter!

Geplaatst op 11 april 2018

Meer Nieuws

13 mrt
WhatsApp service

28 feb
Patiënt van de maand

21 mrt
Online afspraak maken

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01