Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen Inloggen 050 - 501 55 00

Patiënt van de maand: 'Hart' achteruit

De baasjes van Kyra belden vroeg in de ochtend... het gaat helemaal niet goed met Kyra. Ze was de laatste dagen al niet zo lekker, maar nu is ze helemaal in elkaar gestort. Toen de baasjes met haar uit wilden in de ochtend kon ze niet meer op haar pootjes staan.

Bij binnenkomst in de praktijk is het inderdaad echt mis. Hoewel ze wel weer kan lopen, staat ze flink wankel op haar pootjes en ademt ze veel te snel. Bij het onderzoek blijkt dat haar hart onregelmatig en te langzaam klopt. Dit kan onder andere komen door een hartprobleem, maar ook door een stofwisselingsprobleem.

Dat laatste bleek bij Kyra het geval te zijn. Doordat haar bijnieren bepaalde hormonen niet meer aanmaken, verschuiven de zouten in het bloed. Deze zouten zijn heel erg belangrijk voor de werking van het hart. Als ze te ver verschuiven, komt het hart in problemen. Binnen korte tijd kan een hond van gezond zijn naar heel erg ziek gaan. Gelukkig waren we er voor Kyra op tijd bij. Door een infuus aan te leggen konden we al een groot deel oplossen. Voor de rest waren medicijnen nodig. Deze zal ze de rest van haar leven nodig hebben. Maar zoals ze zich toen voelde, hoeft ze zich hopelijk nooit meer te voelen.

 

patient van de maand

Geplaatst op 15 augustus 2018

Meer Nieuws

10 jul
Uw huisdier op vakantie

13 mrt
WhatsApp service

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01