Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen 050 - 501 55 00

Tandheelkunde

Bijna alle honden en katten krijgen gedurende hun leven een keer met gebitsproblemen te maken. Soms is dit heel mild, maar vaak is een behandeling noodzakelijk. Ons streven is om, samen met de eigenaar, het aantal behandelingen zo laag mogelijk te houden. Om het gebit van uw dier, samen met de rest van het lichaam, gezond oud te laten worden is goede gebitsverzorging belangrijk.

Lees meer over gebitsverzorging

gebit kat
Behandeling

Als een gebitsbehandeling nodig is dan voeren wij deze uit in onze kliniek in Roden. Hier hebben wij alle benodigde apparatuur. Bij elke behandeling wordt het gebit gereinigd. Dit doen wij met handapparatuur en met een ultrasoon. Dit is eenzelfde soort tril-apparaat’ dat uw mondhygiënist gebruikt om uw tandsteen te verwijderen. Daarnaast is er een apparaat waarmee wij onder andere kunnen polijsten en boren.

 

Monitoring

Omdat sommige apparaten gekoeld worden met water, is het belangrijk dat dit goed weg loopt uit de bek. Daarom maken wij gebruik van een speciale tafel. Ook krijgt uw hond of kat tijdens de behandeling een buisje (tube) in de keel. Door dit buisje kunnen ze goed blijven ademen, krijgen ze gasnarcose toegediend en kunnen wij de uitademingsgassen monitoren. Wij hebben speciale apparatuur waarmee uw dier tijdens de narcose goed gecontroleerd kan worden.

 

Dentale röntgenfoto’s

Als er na beoordeling van het gebit problemen gevonden zijn, kunnen dentale röntgenfoto’s nodig zijn. Dit is erg belangrijk, omdat het overgrote deel van de gebitsproblemen plaats vindt onder het tandvlees. Hiervoor worden plaatjes gebruikt die wij in de bek plaatsen. Een flexibele röntgenbuis wordt dusdanig gepositioneerd dat de wortels goed zichtbaar zijn en een uitleesapparaat verwerkt de foto’s zodat wij ze op een computerscherm kunnen zien. Mocht het nodig zijn om een element (tand/kies) te trekken, dan kunnen wij op deze manier ook controleren of elk stukje van het element verwijderd is.

 

Dentale Röntgen                                                                                            

Online afspraak maken

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01