Spoed Openingstijden Afspraak maken 050 - 501 55 00

Laparoscopische sterilisatie 

Wat komt er kijken bij laparoscopische sterilisatie van uw hond?

Bij een laparoscopische sterilisatie van uw hond of kat worden de eierstokken verwijderd via twee kleine gaatjes in de buik.

Voordelen laparoscopische sterilisatie

Vergeleken met een klassieke buikoperatie heeft een kijkoperatie grote voordelen bij sterilisatie van uw hond of kat:

  • De operatieduur is veel korter
  • Minder lange narcose 
  • Kleine wondjes
  • Weinig of geen pijn
  • Geen antibioticum nodig

Hoe gaat de operatie?

De dierenarts brengt bij een laparoscopische sterilisatie van uw dier eerst via een buisje een minicamera in en bekijkt de buik van binnen. De eierstokken worden losgemaakt en via het buisje naar buiten gehaald. Dit gaat allemaal met de blik op het beeldscherm. De gaatjes in de buik worden met een onderhuidse hechting en wat weefsellijm gesloten.

Na de operatie

Bij een jonge hond of kat duurt deze operatie gemiddeld vijftien minuten. Daar kunnen aan voorbereiding en nazorg enkele uren bijkomen. De kans dat uw hond alweer tegen u opspringt als u haar komt halen is groot.

Laparoscopie bij de hond

Cryptorchidie bij uw reu

kijkoperatie biedt de uitkomst

Via een kijkoperatie (via een gaatje in de buik of het lieskanaal) is het mogelijk om de niet-ingedaalde testikel te vinden in de buik of in de lies en dan te verwijderen. De bloedvaten die toevoer hebben naar de testikel, worden dichtgemaakt en de testikel wordt verwijderd. 


De klassieke operatie

Natuurlijk is het ook mogelijk om via een klassieke buikoperatie de niet ingedaalde testikel te verwijderen. Het nadeel is dat uw hond iets minder snel zal herstellen, omdat bij buikchirurgie een grotere snede gemaakt wordt vergeleken met een kijkoperatie.
Klik hier voor meer informatie over onder meer de voordelen en nadelen van castratie: sterilisatie of castratie van uw huisdier.

Roden

DC Hopmans
Groene Zoom 2
9301 SJ Roden

050 - 501 55 00
info@dchopmans.nl

Hoogkerk

DC Hopmans
De Verbetering 8
9744 DZ Groningen

050 - 501 55 00
info@dchopmans.nl

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01