Spoed Openingstijden Afspraak maken Dierenartsen 050 - 501 55 00

Dierfysiotherapie

Voor fysiotherapie voor uw hond of kat kunt u bij Diergeneeskundig Centrum Hopmans terecht. Dierfysiotherapie is een beschermd beroep, alleen humaan fysiotherapeuten met een specialisatie dierfysiotherapie mogen dieren behandelen.

Mirjam Wesseling is werkzaam als dierenfysiotherapeut bij DC Hopmans en werkt in het verlengde van de (orthopedisch) dierenartsen. Ze is geregistreerd in het CIBG diergeneeskunderegister en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dierfysiotherapie.

Wanneer wordt dierfysiotherapie ingezet?

  • Revalidatie na een operatie van een botbreuk of gewricht (bijvoorbeeld TTA-2, MRIT en patella- luxatie)
  • Neurologische problematiek als hernia’s en verlammingen
  • Rugproblemen (spondylose, lumbosacrale instabiliteit)
  • Bij artrose
  • Seniorbegeleiding
  • Pees- en spierproblematiek

Revalidatie na een operatie – Rust roest

Wanneer uw dier een operatie krijgt is de daaropvolgende periode vaak spannend. Wat mag mijn dier, hoeveel en hoe vaak en wat kan ik zelf doen om het herstel te bevorderen? De dierenfysiotherapeut werkt in het verlengde van de chirurg en begeleidt bij de revalidatie zodat het dier optimaal kan herstellen. Net als bij mensen is ook bij dieren gecontroleerde beweging beter dan volledige rust.

Na de operatie krijgt u van de chirurg een nazorgbrief met de belangrijkste aandachtspunten voor de eerste periode na de ingreep en wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste fysiotherapie sessie.

Tijdens het eerste bezoek stellen we vast hoe de voortgang is, hoe het met de pijnklachten gaat en of er sprake is van compensatieklachten ten gevolge van een afwijkend looppatroon.

Omdat de belastbaarheid en conditie mede afhankelijk is van het functioneren voor de operatie brengen we ook dit in kaart. We maken een behandelplan en u krijgt oefeningen mee voor thuis.
Daarna maken we een vervolgafspraak.

Reguliere fysiotherapie

Een eerste consult bestaat uit een intake en een onderzoek. We brengen in kaart welke klachten uw dier heeft, hoe zijn conditie is en wat hij/zij doet qua beweging of sport.

Tijdens het onderzoek gaan we gewrichten en spieren langs en beoordelen we soepelheid, aanwezigheid van pijnklachten, spierspanning en kracht.

We stellen een behandelplan op en maken een afspraak voor het vervolg.

Behandelmogelijkheden

  • Oefentherapie/bewegingstherapie
  • Manuele technieken, zoals massage en (gewrichts)mobilisaties
  • Huiswerkoefeningen
  • Beweegschema voor thuis

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: 050-501 55 00

Dierfysiotherapie

Online afspraak maken

Voor spoed zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 - 54 79 37 01